VISUALISATIE

Binnen dealing room en 24/7-omgevingen is het visualiseren van informatie van  doorslaggevende factor. Visualisatie zegt vaak meer dan 1000 woorden is een veel gehanteerde term. In de hier omschreven omgevingen is de juiste informatie op het juiste moment en plaats en de interpretatie hiervan van essentieel belang.
Om dit te realiseren is er ook vaak de behoefte om deze informatie centraal te visualiseren zodat één ieder waarvoor dit gewenst is dit kan bekijken en analyseren.  Om dit te doen kan men van een aantal technologieën gebruik maken. In de meeste gevallen wordt dan van een video wall oplossing gebruik gemaakt.
Een ander aspect wat steeds vaker naar voren komt is dat er ook op andere locaties binnen of buiten hetzelfde gebouw grote beeldschermen gebruikt worden waarop men eveneens graag bepaalde beelden wil tonen en dit vraagt om extra flexibiliteit en configuratie mogelijkheden vanuit de video wall controller.

SR Technics, 12.11.2011

Op het gebied van video wall controllers maakt Dicis gebruik van de producten van Eyevis. Eyevis is een van de toonaangevende fabrikanten van video wall systemen voor meldkamers, alarm- en verkeerscentrales, dispatch ruimten, controlekamers, informatie, communicatie, simulatie en virtual reality. Of het nu een controlekamer van een energie- bedrijf of een alarmcentrale voor bewaking is, Eyevis heeft wel een passende oplossing.

Door continu investeringen in onderzoek en ontwikkeling zorgt Eyevis voor een continu proces van vernieuwingen en technologische vooruitgang.  Vooral in de kritische omgevingen als de 24/7-omgevingen zijn zaken als betrouwbaarheid, gebruikersgemak, levensduur en onderhoud belangrijke aspecten.

 

Video Controller Systemen

NetpixDe Video Controller Systemen kunnen een verscheidenheid aan video- en informatiebronnen weergegeven. Hierbij moet men denken aan analoge, digitale en gecomprimeerde video-streams maar er dient ook gemeld te worden dat er op dit gebied een continue ontwikkeling is en zullen in de nabije toekomst ook gevirtualizeerde signalen en signalen uit de cloud getoond kunnen gaan worden.

Door middel van de eyeCON software kan men de video wall naar wens configureren en indien gewenst pre-set instellingen maken. Hierbij staat de flexibiliteit voorop.
Door de modulaire opbouw van de Video Controller Systemen bestaat altijd de mogelijkheid om het systeem verder uit te breiden en dit garandeert een hoge mate van flexibiliteit. Deze feature betekent dat men bijvoorbeeld tot 40 schermen aan een video Controller Systeem kan koppelen. Er is dus een Video Controller Systeem voor iedere behoefte.
Door de deskundigheid op het gebied van systeemniveau geeft dit voordelen op het gebied van tijdsprestaties, low latency en warmtedissipatie.

Download eyevis netPIX4800 Series
Download eyecon_V5

125x75_datapathlogo

 

 

Multi-display Controller Systemen

Binnen de range van video wall-achtige oplossingen zijn er ook de multi-display controller systemen. Deze standalone systemen kunnen een standaard single RGB en DVI of dual-link DVI ingangssignaal over minimaal 4 grootbeeldschermen weergeven.

Door het configuratie-menu kan men een groot aantal instellingen naar wens configureren en is bijvoorbeeld de resolutie niet bepaald door het ingangssignaal.

De multi-display controller systemen zijn een alternatief voor de video controller systemen indien slecht één ingangssignaal over meerdere schermen getoond dient te worden. Het toepassingsgebied van deze oplossingen gaat van verkeerscentrales, telecom faciliteiten, nutsbedrijven tot entertainment.

Multi-display controller x4

x4

De Datapath x 4 is een standalone display controller, die zowel een single als dual-link DVI-D-signaal accepteert en kan dit op zeer flexibele wijze weergeven via de DVI-I uitgangen.

Met deze  multi display controller heeft u de flexibiliteit om het beeld te roteren, aan te passen, te verkleinen of te vergroten en te spiegelen en dat u toch de juiste weergave van het beeld heeft waardoor de gebruiker zijn creatieve verbeelding optimaal kan gebruiken. De hardware kan kabellengtes tot 20 meter compenseren.

De Datapath x 4 is ideaal om een multi scherm oplossingen te realiseren voor zowel  digitale signage toepassingen als kleine video wall oplossingen en voor iedere creatieve multi scherm opzet.

Download Multi-display controller x4

Multi-display controller dL8

dL8

De Datapath dL8 is een 1U rack mount video distributie versterker met acht uitgangen voor ultra-hoge resolutie dual-link DVI-signalen.

De Datapath dL8 ondersteunt video walls met maximaal 32 schermen wanneer de dL8 gebruikt in combinatie met maximaal achtmaal de x4 de standalone display controller.

Download Multi-display controller dL8